Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal dammsugare – får två månaders fängelse

En 49-årig man från Hallstahammar döms till två månaders fängelse för att stulit en dammsugare från Coop i Hallstahammar och sedan sålt den vidare för halva priset.

Mannen har sagt att han gick in i affären för att köpa en vara men att han fick en impuls att ta en av dammsugarna som stod bredvid utgången. Kort därpå ringde han en person som köpte dammsugaren för 1 200 kronor vilket var halva priset.

Även om det var en impulshandling som mannen hävdar, anser tingsrätten att ingen annan påföljd än ett kortare fängelsestraff kan komma på fråga. Det handlar om en vara med ett högt värde som mannen sedan sålt vidare till en hälare, resonerar tingsrätten. Det var heller inte första gången som mannen trampade utanför lagens råmärken. Han förkommer under 21 avsnitt i belastningsregistret.