Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal läsk och mobil från Hallstapojkar

Tre Hallstahammarspojkar i lägre tonåren var i Västerås en eftermiddag och kväll – som slutade med att en blev bestulen på en mobil och en på läsk.

Nu har de två ynglingar från Västerås som utsatte Hallstapojkarna för brott dömts av Västmanlands tingsrätt.

Det var den 20 november 2013 som de tre tonårspojkarna från Hallstahammar, 14–15 år gamla, var vid Västerås central för att så småningom åka hem. De satt i gångtunneln ovanför spåren och väntade på förbindelse hem. Plötsligt kom två för dem obekanta personer – en 18-årig och en 19-årig västeråsare – fram och började prata.

Genom att uppträda hotfullt och säga ”jag ska slå ihjäl dig om jag inte får en dricka” förmådde de båda västeråsarna en av de väsentligt yngre pojkarna att lämna över en läsk. De båda västeråsarna frågade om pojkarna hade mobil-telefoner.

Plötsligt slet den äldre av västeråsarna till sig mobil-telefonen från en av Hallsta-pojkarna och sprang iväg. Båda västeråsarna hann försvinna.

Flera poliser kallades till platsen. En av polismännen begav sig upp på stan och hittade de två västeråsarna och fann därefter den stulna mobiltelefonen.

Tingsrätten dömde båda västeråsarna till ungdomsvård, i den äldres fall kombinerat med dagsböter på grund av en annan, senare, stöld.