Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal personbil och vansinneskörde genom Västerås

Efter att den narkotikapåverkade mannen stulit bilen körde han den i mycket hög hastighet och stannade inte trots att en polis signalerade. Det hävdar åklagaren, som nu åtalar en man för vansinneskörningen genom Västerås i våras.

Enligt åtalet ska den man som nu står åtalad för tillgrepp av fortskaffningsmedel, vårdslöshet i trafik, ringa narkotikabrott och olovlig körning ha stulit en Opel astra på Cityringen i Västerås, vartefter han i hög hastighet körde fordonet i riktning mot Kristiansborgsallén och E18.

Läs också: Vansinneskörningen: 44-åringen häktas för människorov

På vägen dit ignorerade han såväl en polis som signalerade honom att stanna som två rödljus. Väl ute på motorvägen fortsatte vansinneskörningen. Han körde om bilister på fel sida, korsade ett spärrområde samt krängde med fordonet över vägbanan.

Läs också: Trafikolycka på Önsta-Gryta – misstänkt rattfylleri

När färden tagit slut och polisen tagit hand om mannen visade det sig inte bara att han saknade körkort. Analysen av ett blodprov som togs på honom visade att han under färden varit påverkad av tetrahydrocannabinol, som är den verksamma substansen i cannabis.