Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stal samlarkort för 45 000:-

Den 26-årige lagerarbetaren från Västerås avslöjades när han just stulit kartongvis med populära samlarkort, värda 45 000 kronor.

Arbetsgivaren började fatta misstankar då ett onormalt svinn förekom på lagret i Västerås och gav ett säkerhetsföretag i uppdrag att utreda saken.

Övervakningskameror monterades upp, och med början i slutet av oktober 2009 visade kamerorna hur lagerarbetaren, som hade till uppgift att hämta varorna och fördela dem, stal 36 kartonger med samlarkort på diverse figurer, som främst samlas av främst barn och ungdomar.

Polis kopplades in och vid husrannsakan hos 26-åringen hittades fler samlarkort, uppskattningsvis hade han stulit åtminstone ytterligare 14 kartonger, med ett sammanlagt värde av knappt 45 000 kronor.

26-åringen, som miste arbetet på grund av stölderna, erkände inför rätta i tingsrätten. Han berättade att han samlat på korten under lång tid, men att han också börjat sälja kort han inte ville behålla. Han stal korten och sålde sedan dem via internet där transaktioner spårats av säkerhetsföretaget.

Västmanlands tingsrätt har nu dömt honom till villkorlig dom och 80 dagsböter à 110 kronor, sammanlagt 8800 kronor, han ska dessutom ersätta företaget för stulna kort och särskilda kostnader med drygt 50 000 kronor.