Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Ställningskrig utan dess like"

Surahammars IBF tog viktiga poäng i mötet med Falun. En match som till en början var ett veritabelt ställningskrig.

IBF Falun tog emot Surahammar i Falukuriren Arena idag. Ett möte mellan toppen och mittskiktet i herrarnas division 1.

Efter en mållös första period stod det klart att båda lagen gick hårt på defensiven.

- Det var ett ställningskrig utan dess like. Falun bjöd inte på något och inte vi heller, säger Sura-tränaren Stefan Lindgren.

Men i andra perioden satte Sura fart direkt och lyckades dra ifrån dalalaget till en 0-3 ledning, mycket tack vare två snabba mål av Jack Kvist.

- Han var oerhört spelsugen i dag och hade en enorm vilja att prestera. Han spelade ju för Falun tidigare och ville nog visa vad han går för, säger Lindgren.

Men Falun kämpade sig tillbaka i matchen och kvitterade till 3-3 när Robin Kohlin spelade fram Mikael Walfridsson som satte bollen i nätet bakom Jerry Gester i Sura-målet.

- Falun blev nog lite desperata mot slutet men lyckades få hål på oss efter en rejäl insats, kommenterar Sura-tränaren.

Precis som i det tidigare derbyt med MIK Västerås, var Jack Kvist åter igen en tongivande spelare. Med bara några minuter kvar att spela tryckte han in 3-4 och segern var säkrad.

-Vi avslutar matchen kontrollerat men jag måste nog säga att Falun var det bästa laget vi mött i serien vad det gäller försvarsspelet, säger Stefan Lindgren efter segern.

Surahammars IBF hänger kvar som tabelletta, fyra poäng före tvåan MIK Västerås som dock har en mindre match spelad. Vinner MIK sitt möte med Lesjöfors/Filipstad i morgon knappar de in på Surahammar.

- Nu har vi satt lite press på dem. Även om de vinner så ligger vi före med en poäng, avslutar Sura:s Stefan Lindgren.