Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stäng gränserna snarast

Hur skall detta sluta? Denna fråga ställs av allt fler oroliga vänner och släktingar med hänvisning till det stora antalet flyktingar som nu kommer till landet.

Läget präglas av kaos och integrationsminister Johansson verkar ha gett upp – senast i en intervju i förra veckan. Han hoppas att EU på något diffust sätt skall lösa krisen.

Nuvarande situation är helt och hållet orsakad av våra inhemska politiker. Vi kommer under 2015-16 att ta emot minst 400 000 flyktingar till Sverige om ingenting görs. Av dessa kommer endast en mindre del från krigsdrabbade Syrien.

Detta är dubbelt så många som Holland, Danmark, Norge och Finland tillsammans. Hur mycket vi i Sverige än vill så kan vi ensamma inte lösa flyktingproblemet.

Kostnaden för 2016 kommer att uppgå till minst 70 miljarder vilket motsvarar 28 000 per tvåbarnsfamilj.

Idag tar det i snitt åtta år för en nyanländ att etablera sig på den krävande svenska arbetsmarknaden med sina höga barriärer – sämst i Europa. Moderatledaren Kinberg Batra erkände också för en tid sedan att integrationspolitiken varit och är misslyckad.

Tror någon – utom naiva politiker – att den blir bättre med mer än dubbelt så många nyanlända? Inga åtgärder har presenterats av regeringen – bara fromma förhoppningar att ”vi skall klara det här”. Och – vi har redan stor bostadsbrist och lärarbrist.

Detta kommer att leda till utanförskap och bidragsberoende med stor risk för ökad kriminalitet som vi redan ser i många förorter.

Sverige har alltid haft och kommer alltid att ha invandring – nuvarande nivåer är dock orimliga.

De ändringar som presenterades för någon tid sedan är enligt de flesta bedömare helt otillräckliga för att minska volymerna.

Det enda realistiska i dag är att stänga landets gränser snarast och kräva att andra EU-länder tar sitt ansvar – Sverige förmår inte mer. Satsa på att integrera de nyanlända som redan är här.

Nu hänvisar förstås våra politiker till internationella åtaganden.

Det viktigaste åtagandet måste dock vara det mot de svenska väljarna och det svenska folket vars välfärd hotas.

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare