Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stark debut för Åres nyaste tillskott: "Det bästa jag gjort i storslalom"

En debut som heter duga för Åres nyaste tillskott.

– Det ser ut att bli Åre SLK som blir min svenska klubb, säger Estelle, medan hon pustar ut i målfållan. Det efter hennes debut i den svenska landslagsdressen som fick franska ledare att bekymrat rynka på pannan.

21:a efter första åket och det med startnummer 53. Sedan klättrade hon ytterligare och slutade som 14:e tjej i världscupens svåraste hang, Rettenbacher på 3000m meters höjd.

– Kanske hade jag kunnat få med mig lite mer fart i det andra åket och då i branten, funderar Estelle.

– Men det här är ändå det bästa jag gjort i storslalom, så jag är mer än nöjd.

Lite blyg gled han snabbt ur målfållan till synes besviken, då hon åkte i mål som tvåa.

– Men en fjortonde plats är jag mer än nöjd med.

Tre gånger tidigare har hon kvalat till andra åket men då i den franska dressen och då som bäst 21:a i Aspen för två år sedan.

– Kanske kunde jag ha jublat lite mer, men jag är lite blyg, säger Estelle, innan hon skyndar vidare.

Närmast handlar det om att ta en plats i den svenska slalomtruppen till Levi om två veckor. Sex svenska tjejer ska köra om fem platser på lägret i Idre i nästa vecka och det är i slalom som Estelle är som bäst.

– Jag är i bra form och hade nog hoppats på lite mer.Så lite besviken är jag allt, säger Sara Hector, med ett snett leende.