Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Starka mediciner borta

Ett postpaket med narkotikaklassade läkemedel försvann på väg till Oxbackens servicehus. 

Det var i måndags  vid halv ett tiden på eftermiddagen som det upptäcktes paketet kommit bort under leveransen.

Paketet hade troligen ramlat ur bilen under leveransen och upptäcktes sedan av en privatperson som lämnade paktetet utanför Oxbackens servicehus. När personalen undersökte paketet upptäckte de att det hade öppnats och att läkemedel saknades.

Paketet innehöll bland annat tre mediciner som är mycket olämpliga att använda för personer som inte fått de utskrivna till sig. De är:

Sifrol. En burk med 100 tabletter som är ett narkotikaklassat läkemedel för personer med Parkinsons sjukdom. Läkemedlet påverkar det centrala nervsystemet.

Zolpiden. En burk med läkemedlet som inte är narkotikaklassat, men används för sin lugnande och ångestdämpande effekt. Även detta läkemedel påverkar det centrala nervsystemet.

Paketet innehöll även en inhalator mot astma. Läkemedlet i den är inte narkotikaklassat. Det vidgar luftvägar och är inte lämpligt att använda om man inte har astma.

I paketet låg även ögondroppar som är ofarliga vid användning.

Polisen har fått in en polisanmälan om händelsen. Vid eventuella frågor kontakta Anders Hedström vid Polismyndigheten i Västmanland via telefon 11414.