Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Start för Hammarskolan i höst

Förra sommaren togs det första spadtaget. Den här sommaren tas det sista. Till höstterminen ska nya Hammarskolan stå klar.

Det brummar och slamrar lite varstans på det stora byggområdet i centrala Surahammar. Projektet består av tre delar: ny högstadieskola, ny matsal och ny idrottshall.

EntreprenadingenjörMichael Johansson har varit med sedan starten. Han jobbar på Andersson Company som håller i bygget med hjälp av en mängd underentre-prenörer. Mobiltelefonen ringer i ett och han skyndar fram och tillbaka över området.

– I augusti ska det vara slutbesiktning på alltihop. Vi håller schemat på det stora hela. Men det var en rejäl vinter som ställde till det för oss, säger Michael i en paus mellan telefonsamtalen.

I den nya matsalen ligger Tommy Beutler på knä och jobbar. Han kommer från underentreprenören MPA måleriproduktion i Västerås.

– Det blir fint när det är klart. Ljust och luftigt, säger han och tittar ut genom den glasade matsalsväggen.

Inne i den nya idrottshallen, som ska användas av både skola och föreningsliv, blir det en hög läktare med träbänkar för publik. Omklädningsrum och funktionärsrum byggs runt om.

Själva skolhuset är den del av nybygget som är mest färdigställd. Där har till och med en del skolmaterial burits in i klassrummen.

Inge Carlsson är vd på Surahammars kommunalteknik. Han berättar att budgeten för Hammarskolan, gymnastikhallen och nya uteplaner för idrott är 90 miljoner kronor.

– Det är ju ett par månaders arbete kvar. Men kostnaden kommer att hamna ganska inom ramen, säger han.

Nya högstadiet

Hammarskolan ska rymma klasserna 7–9 samt sär-skola. Eleverna på Skogslundsskolan, som lagts ner, fick rösta fram namnet på den nya skolan i fjol.

Kommunens personalchef Lisbet Berg Hedmark berättar att det blir invigning av Hammarskolan i höst som är öppen för alla intresserade invånare.