Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stationshuset är ingen kompromiss, det är Socialdemokraternas alldeles egna beslut

Efter en omfattande beslutsprocess och arkitekttävling om en ny modern centralstation tecknade Västerås stad ett avtal med SJ att uppföra det vinnande stationsföreslaget.

Men så blev det inte. Socialdemokraterna fick egen majoritet efter valet 1994 och utan att höra kommunfullmäktige fullföljde man inte avtalet. I stället lät man bygga den nuvarande skvader-liknande stationen.

I en intervju i VLT den 24 april fick Ulla Persson (S) frågan om vad hon är minst stolt över under sin politiska karriär. ”Stationen” blev svaret. ”Vi (S) drev igenom en kompromiss och det blev ingen höjdare”.

Det var ingen ”kompromiss,” Ulla Persson! Det är Socialdemokraternas alldeles egna beslut och snarare en brakmiss. Att kalla det för en ”kompromiss” är således en osedvanligt falsk historieskrivning. Stationshuset är S-märkt!

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel