Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Steam Hotel nominerat till fint pris

The Steam Hotel är en av fyra nominerade som kan vinna Stenpriset 2018. Stenpriset är till för att understryka stenens betydelse för kulturmiljöer och klassiska institutioner.

Anmäl text- och faktafel

Priset delas ut av Sveriges Stenindustriförbund till projekt där natursten använts på ett estetiskt, hållbart och nyskapande sätt.

– Bland finalisterna finns både stora restaureringsprojekt där stenen är en bärare av historien och nya projekt där stenen markerar historisk tillhörighet, säger juryordförande Kai Marklin och ordförande i Sveriges Stenindustriförbund.

Årets jury har nominerat en kvartett där den slutliga vinnaren kommer prisa i November.

De andra nominerade är Gustav Vasa kyrka vid Odenplan i Stockholm, Lunds tingsrätt och Nationalmuseet i Stockholm.

Juryns motivering för Steam Hotel:

"The Steam Hotel i Västerås har uppstått ur ett slags postindustriellt tillstånd som knyter an till det gamla ångkraftverkets historia. Hotellgruppen ESS Groups strategiska satsning på naturliga och funktionella material har blivit ett sätt att möta konkurrensen i en tuff bransch. Natursten återkommer i flera projekt och markerar någonting ursprungligt. Den solida naturstenen lyfter hela inredningen, som Offerdalsskiffern i spaavdelningens golv och stenarbetena i de två restaurangerna Chamberlin Grill och Locavore".

Tipsa oss!

Har du något du vill berätta eller kanske fångat något intressant på bild?

Skicka tips