Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stekhet Gauthier

Genrep mot norska AFC Show. Då vann Västerås Roedeers med 44–24. – Det finns några smådetaljer att jobba på, men annars ser det bra ut inför seriestarten, säger coachen Mats Sedlacek.

Roedeers ska vara en av favoriterna i den amerikanska fotbollens division 1, men i genrepet mot AFC från Stavanger på Wenströmska IP i lördags såg truppen lite tunn ut.

– Ja, vi saknade fem, sex spelare på grund av sjukdomar och arbete. Därför tvingades flera spelare att dubblera och det blev lite jobbigt, säger Sedlacek.

Västeråsarna startade i alla fall övertygande. Sebastian Gauthier gick hela vägen på den inledande kick off-returnen och svarade för en blixtsnabb touchdown.

Det vara bara början på hans poängfest.

Innan slutsignalen ljöd hade Gauthier hunnit med fem touchdowns och totalt 32 poäng.

– Han var stekhet, konstaterar Sedlacek.

Roedeers tydliga övertag försvann dock efter den första quartern då slotbacken Daniel Engberg åkte på en armbågsskada, vilket innebar att västeråsarna fick dra ner på passningsspelet.

– Utan ”Danne” hade vi för få receivers för att kunna köra vårt ”spread”-spel, så vi fick springa mer med bollen.

I den tredje och fjärde quartern bjöds norrmännen på allvar in i träningsmatchen när hemmaspelarna drog på sig den ena bestraffningen efter den andra.

– Alldeles för många ”personal fouls”. Onödigt.

Mats Sedlacek var ändå nöjd med helheten.

– Defense höll ihop hela matchen – och svarade för sex poäng genom Filip Ringström. Offense gjorde en väldigt bra match, trots att vi inte kunde använda hela vår arsenal. Det var ett väldigt bra genrep.

Lördagen den 14 maj inleder Västerås Roedeers seriespelet i norrettan. Då kommer Westerbotten Huskies att svara för motståndet på Arosvallen.