Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenkumlaskolan blir bostäder?

Den nedlagda Stenkumlaskolan kommer förmodligen att få ge plats för bostäder. Det förvånar boxningsklubben BK Rapid, som använder lokalerna i dag.

– Det här var en nyhet för mig, säger föreningens ordförande Kenny Isaksson.

Boxningsklubben fick flytta från Mariaberget 2009. Nu ser historien ut att upprepa sig.

– Vi har slitit med att få våra lokaler i ordning och har precis blivit klara.

BK Rapid har omkring 200 medlemmar och använder Stenkumlaskolans gamla gymnastiksal. Här finns även andra föreningar samt flera lokala band som här har replokaler genom studie-förbundet Bilda. Alla hade tidigare verksamhet i Mariaberget.

Vart de ska ta vägen om skolan rivs eller byggs om är ovisst. Kultur-, idrotts- och fritidsnämnden ska undersöka om delar av skolan kan behållas eller om det går att ordna nya lokaler.

Kenny Isaksson tycker att det är anmärkningsvärt att Västerås stad ännu inte pratat med de berörda föreningarna.

– Vi hade tänkt satsa till hösten. Blir det tal om en ny flytt vet jag inte hur jag ska motivera föreningens eldsjälar att orka fortsätta, säger han.

Det är ännu inte klart om och när det blir bostäder på platsen. Ett planarbete inleds till hösten, men redan nu görs en förstudie.

– Förutsättningarna för att bygga bostäder är goda, säger planarkitekt Barbro Sollén på stadsbyggnadskontoret.

Stadsbyggnadskontoret utreder bland annat om det är möjligt att gallra skogen, både gentemot Råby IP och mot Tornsvalegatan.