Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stenman hyllar VSK:s talanger

VSK körde över Syrianska i derbyt. På läktaren satt Groningenproffset Fredrik Stenman – och var imponerad.
– VSK har många unga bra spelare som har goda framtidsutsikter, säger han.

Fredrik Stenman lämnade VSK som 18-åring 2001 och har snart avverkat tio år i proffslivet.

I måndags var Groningens vänsterback på Swedbank Park. Där fick han se Grönvitts talanger dominera – och 27-åringen tror att flera av dem har stora karriären framför sig.

– Jag blev imponerad, säger han.

Och fortsätter:

– Framför allt av han på vänsterkanten ... Filip Tronêt. Han var riktigt bra. Men VSK har flera unga bra spelare med goda framtidsutsikter.

Vad tyckte du om matchen?

– Jag tyckte att det var bra kvalitet. Jag har inte sett dem sen derbyt mot Skiljebo för någon säsong sedan, men det var en bra match.

VSK har sedan Stenman lämnade klubben tappat i slagstyrka och de bästa spelarna har försvunnit. Nu hoppas han på en förändring.

– Det är klart att man vill vidare som ung bra spelare, men jag hoppas att VSK får behålla dem så att de kan gå upp i superettan. Det behövs för fotbollen i Västmanland att VSK är i superettan och det behövs att det finns stjärnor och förebilder som är kvar i stan, säger Stenman.

Hans Groningen ordnade upp den bedrövliga höst-säsongen med en bra vår – men åkte ut mot Utrecht i play off-spelet till Champions League.

Vänsterbacken har ett år kvar på sitt kontrakt med den holländska klubben. Men säger sig vara sugen på nya utmaningar.

– Det skulle vara kul att testa något nytt i en lite större liga. Vi trivs visser-ligen jättebra i Holland, men vi får se vad som händer. Det fanns intresse i förra transferfönstret från en klubb i en större liga, men det fanns inte tillräckligt med tid. Jag ska snacka med min agent Patrick Mörk så får vi se om intresset finns kvar. Just nu har han väl fullt upp med att sälja Emir Bajrami ... haha.

Är Sverige ett alternativ för dig?

– Inte just nu. Jag räknar med att spela fem-sex år till, till jag är en bit över 30, men sen vänder jag väl hem.

Är VSK ett alternativ då?

– Ja, absolut. Jag har inte så mycket kontakt med VSK. De har ju bytt styrelse ett par gånger och jag har inte hört så mycket från dem. Det är tråkigt. Jag hade bra kontakt med Birger Jonsson när han var ordförande, men efter det har jag inte snackat med någon.

Vad händer nu?

– Nu blir det solsemester, tio dagar på Aruba utanför Venezuelas kust. Det ska bli grymt, säger Stenman.