Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

”Stiffen” till Sura?

Här är värvningen som Sura Blue Hammers drömmer om. VLT kan avslöja att den förre VIK-profilen Stefan ”Stiffen” Holmgren är aktuell för division 1-klubben. – Blir det inget spel utomlands kan det absolut bli Sura, säger Stiffen.

Stefan Holmgren, 30, är hemma efter sitt år i österrikiska Feldkirch.

Men på den svenska transfermarknaden är forwarden iskall.

Därför hoppas han på ett år till utomlands.

– Jag har lite på gång, men det är inte alls säkert att det blir något, säger han.

På hemmaplan har Sura Blue Hammers agerat.

Division 1-klubben har vid flera tillfällen pratat med Holmgren och vill att han spelar hockey där nästa säsong.

– Vi är jävligt intresserade, säger sportchefen Tobias Lundqvist.

Och fortsätter:

– Alla som kan sin ishockey vet vilken betydelse Stiffen har för de lag han spelar i. Han är en spelare som går i bräschen och som är en riktig ledare. Skulle han välja spel med oss skulle han bli en grymt viktig spelare.

Och trots att Holmgren snittade nästan en poäng per match i den österrikiska andraligan och att han har nästan nästan 400 allsvenska matcher på meritlistan ser han Sura Blue Hammers som ett hett alternativ nästa säsong.

– Jag har pratat med dem och blir det inget spel utomlands så kan jag absolut tänka mig att spela där, säger han.

Hur skulle det vara att ta klivet ner i division 1 och spela med Sura?

– Jag vill ju spela på så hög nivå som möjligt, men inte under vilka premisser som helst. Året i Österrike var väl så där. Men jag gillar både Lundqvist och tränaren Thomas Sjögren i Sura, säger Holmgren.

I fjol gjorde Holmgren klart med Fledkrich sista veckan i juli – därför har han ingen panik nu trots att han är klubblös.

– Jag vill nog ha lite mer framförhållning i år. Sen ska det ju fungera för hela familjen också. Inte bara för mig, säger han.

Under tiden får Sura fortsätta att hoppas.

Och se till att ha de ekonomiska resurser som krävs om det skulle bli aktuellt.

– Vill han spela med oss så ska vi bara lösa det. Det är inget snack om det. Vi får se till att fixa någon extern finansiär som löser det, säger Lundqvist.