Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stig Vig har avlidit - skulle ha gästat Västerås i vår

Per Odeltorp, mer känd under artistnamnet Stig Vig i rockbandet Dag Vag, har avlidit. I går fick Västeråsarrangören Lasse Holmgren planscherna till den planerade spelningen på Bankiren, och bara några timmar senare fick han beskedet om att sångaren i Dag Vag har dött.

Per Odeltorp avled i en ålder av 63 år. Han hittades död i sin lägenhet av brodern och artistkollegan Lennart Odeltorp, rapporterar Aftonbladet.

- Han var en tvär typ, men samtidigt med en så underbar humor, djävligt roligt. Det blir svårt att hitta en ersättare till bandet. Eller svårt, det blir omöjligt, säger Lennart Odeltorp till tidningen.

Den 28 april skulle bröderna Odeltorp och deras Dag Vag gästa Västerås för en spelning på Club Rocker på Bankiren. I går fick Västeråsarrangören bakom spelningen, Lasse Holmgren, fick Dag Vag-planscherna skickade till sig för att sätta upp i stan och locka folk till spelningen. Men under natten fick han veta att Per Odeltorp avlidit.

- De här är så tråkigt. Jag har lyssnat mycket på Dag Vag och såg dem spela många gånger när jag var yngre, säger Lasse Holmgren.

Om det blir någon spelning i Västerås den 28 april kan Holmgren inte svara på säkert.

- Deras manager ringde för att informera, spelningarna läggs på is, Men de skulle återkomma längre fram så vi får se vad det blir.

Dödsorsaken är enligt Expressen okänd. Men 2003 fick Per Odeltorp njurproblem och gick på dialys i tre år innan en vän och kollega donerade en njure.

- Jag vet inte vad han dog av. Men han har varit bräcklig i flera år. Han har haft problem och kämpat hårt, berättar Lennart Odeltorp för tidningen.

Bandet bildades hösten 1977 och splittrades 1983. I slutet av 80-talet återuppstod de och fick en hit med Du får aldrig nog.