Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnan vill lämna HB efter säsongen

Hallsta Basket förlorade stort mot Stockholm Eagles. Detta trots att guarden Mike Aren gjorde 23 poäng. Nu vill han lämna klubben. – Får jag ett erbjudande så sticker jag direkt, säger han.

Det offensiva spelet. Det var framför allt det som inte fungerade för Hallsta under gårdagens match i norrettan.

En viktig anledning till att det gick knackigt var att laget saknade Robert Norström på grund av fingerskadan han drog på sig i matchen mot Tälje.

Norström har varit en av de viktigaste spelarna för Hallsta under säsongen och hans frånvaro märktes mycket, särskilt i just offensiven.

Det var i stället en stark defensiv som gjorde att Hallsta lyckades hänga med topplaget Stockholm Eagles under de två första perioderna, och i halvtid stod det 17–23.

Under den andra halvan av matchen kollapsade Hallstaförsvaret stundtals och Eagles kunde gång på gång dra ifrån.

Hallsta fick ägna stora delar av både den tredje och fjärde perioden åt att jaga efter bollen och skillnaden mellan lagen blev tydlig.

Hårt kämpande räckte dock inte för Hallsta utan det blev till slut förlust med 47–62.

Hallstas bästa spelare under matchen var guarden Mike Aren, som gjorde 23 poäng.

– Det var verkligen ingen av mina bästa matcher, men det är okej. Vi spelade riktigt bra försvarsspel i dag, det är det offensiva spelet som inte fungerar alls. Det är tufft att möta Eagles, men jag känner att vi kunde ha tagit dem egentligen, säger han.

Aren gjorde comeback i Hallsta tidigare i år för att hjälpa dem att klättra i tabellen.

Nu ligger de på tionde plats och måste vinna två av tre av de sista matcherna, samtidigt som Orongo Dragons måste förlora alla sina matcher, för att Hallsta ska slippa kvalspel.

– Jag tror att vi kan vinna två av de tre matcherna, kanske till och med alla tre. Men, det hänger ju tyvärr inte bara på oss, säger Mike Aren, och berättar samtidigt att han inte tror att han finns kvar i laget nästa säsong.

– Nej, det tror jag inte. Det blir något annat lag, och får jag ett erbjudande om att åka utomlands så sticker jag direkt. Utan att tveka, säger han.