Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnans lekstuga räckte inte

Galen målfyrverkeri när IBF förlorade hemma.

IBF Västerås kom till matchen med bra form och hade nio poäng efter fem omgångar i allsvenskan norra. Då kom nederlaget mot Hudik/Björkberg i Bombadier Arena. Matchen slutade med 7-10 och IBF spelade stundtals slarvigt.

-Vi är inte med i matchen och åker på vår egen medicin, säger tränaren Gabriel Brandberg efter matchen.

-De kontrar sönder oss och vi kan inte bjuda på 4-1 det funkar inte.

När han menar 4-1 syftar han på att laget låg under med den siffran i första halvleken. Bortalaget fick göra enkla mål och försvaret tappade markeringarna när Hudik/Björkberg kontrade. Trots att spelet förbättrades var det fortfarande motståndarna som hade de hetaste chanserna.

-Vi tappar boll på fel ställen och är lite på hälarna. Då straffar de oss. Sen har vi gått hårt på spelarna nu och de har spelat tre matcher på åtta dagar.

I andra perioden kommer IBF ut mycket starkare och gör ett snabbt mål genom matchens lirare Christian Mattsson. Men när väl spelet föll på plats så gör Hudik/Björkberg två mål och återigen behövde hemmalaget ta igen ett stort underläge.

-Sen när vi kommer igen så tappar vi lite och slappnar av istället för att köra på. Men det är förståeligt när man kommer ikapp på det sättet.

I tredje perioden kvitterar IBF men samma visa som i andra perioden replikerar bortalaget snabbt och gör två mål. Trots spelövertag och ett par heta chanser kommer inte hemmalaget närmare och blir istället straffade på kontringar emot sig.

-Vi är inte där riktigt och inte med i matchen. Jag kan ta på mig lite av det att jag inte får igång spelarna ordentligt.

- Vi måste jobba på noggrannheten och bättre mot kontringar. Vi vill vara jobbiga att möta men idag är vi inte det.

Det fanns ljusglimtar i matchen och det stavas Christian Matsson som hade show för sig själv. Han slank igenom försvaret och stod för geniala passningar som knappt egna laget var med på. Han var poängbäst med fem poäng (3+2).

- Jag får väl 10-15 minuter godkänt, sen som sagt i första perioden en dålig period. Det är kul att göra poäng sen var dem ganska öppna i försvaret, så det var inte så svårt att hitta.

Vad tycker du om matchen i övrigt?

- Vi förlorar i första perioden tyvärr. Sen om vi kommer upp i normal nivå så ska vi i alla fall vinna med sex, sju bollar.

Finns det nått positivt att hämta?

- Det är väl att vi kommer ikapp två stora underlägen, sen resten är lite för slappt från vår sida. Vi förlorar mot fel lag idag.

Matchfakta:

IBF Västerås- Hudik/Björkberg 7-10 (1 - 4, 4 - 2, 2 – 4)

Skott: 33 - 24 (7 - 11, 13 - 6, 13 - 7)

Mål: 1-2 Simon Berg, 2-4 Christian Mattson (Simon Berg), 3-6 Christian Mattsson (Kim Angerfeldt), 4-6 Kim Angerfeldt (Christian Mattsson), 5-6 Christian Mattsson (Simon Berg), 6-6 Simon Berg (Christian Mattsson), 7-8 Emil Helmrich (Rasmus Bergström).

Publik: 297