Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnans löfte: Vinst med 11–1

Tre lätta segrar i gruppen – i dag väntar Norge i VM-kvartsfinal. Då lovar Hanna Pettersson en ny storvinst.
– Vi vinner med 11–1, säger landslags-målvakten.

Sverige har som väntat kört över motståndet i grupp-spelet (se faktaruta). I går vann laget den avslutande gruppmatchen mot Danmark med 15–1 och nu är det slut på leken.

Eller ja, inte riktigt. Först ska Norge städas av i dagens kvartsfinal – sedan väntar med allra största säkerhet hemmanationen Schweiz i semifinal på lördag.

– Vi ska vinna mot Norge utan problem. Jag tror att det blir tvåsiffrigt igen. Vi säger 11–1, kommenterar Hanna Pettersson.

Så du håller inte nollan?

– Det kanske jag gör men det vågar jag inte lova.

Det var dock inte långt ifrån att Pettersson nollade Danmark. Målvakten fumlade in en boll i mitten på den första perioden.

– Det kom ett skott från kanten och det stod även en spelare framför mig. Jag hade bollen i handen men tappade tyvärr in den. Sånt som händer.

Ni har lekt hem tre matcher. Och kommer även att vinna kvartsfinalen enkelt. Är det inte lite segt att spela när vi vinner så stort?

– Nej, absolut inte. Vi fokuserar mycket på att hela tiden hålla ett högt tempo och bara köra på. Annars är vi inte förberedda inför de tuffa matcherna i slutspelet. Det är farligt att slå av på tempot.

Men för dig som målvakt då?

– Oavsett om det inte händer så mycket är min huvudsakliga uppgift att hålla fokus i 60 minuter. Jag pratar mycket med mina medspelare och rör mig en hel del i målområdet.

Sverige slog Schweiz med 6–2 i VM-finalen i Västerås för två år sedan. Och allt talar för att lagen möts i lördagens semifinal.

– Så är det. Vi räknar med det. Det blir ruskigt tufft att lira inför deras fanatiska hemmapublik. Hallen här tar in 3 000 personer. Det kommer att vara ett jäkla liv.

Hanna Pettersson berättar att det svenska landslaget byter hotell inför slutspelet – precis som man gjorde i Västerås.

– Då flyttade vi ut till Ramnäs. Det var klockrent med ett miljöombyte. Nu gör vi samma sak igen. Och det blir mer strikt och större fokus på innebandyn. Vi har haft det ganska slappt här på dagarna. Nu börjar allvaret.

Lagkaptenen Karolina Widar vilade mot Danmark på grund av en krånglande baksida (lår). En ren försiktighetsåtgärd.

Widar hälsar att det inte är någon fara för dagens kvartsfinal.

– Det känns bra nu när jag har fått vila. Det var skönt och baksidan är bättre efter lite behandling. Nu ska vi köra stenhårt i kvarten, säger Widar.