Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärnklart i Salavat Yulaev – från Robert Nilsson och Patrik Thoresen till Alexander Radulov

Annons

Här är några av stjärnorna som representerar det ryska KHL-laget:

4 Alexander Ermenko:

Rutinerad målvakt som har lirat i Ryssland hela sin karriär. Har två VM-guld på meritlistan och är dessutom trefaldig rysk mästare.

4 Dmitri Kalilin:

Storväxt back som draftades i första rundan av Buffalo Sabres 1998. Har även representerat New York Rangers och Phoenix Coyotes i NHL. Har spelat både OS och VM för Ryssland under det här året.

4 Oleg Tverdovsky:

Skridskoskicklig back med massor av erfarenhet. Har över tio års erfarenhet av spel i NHL och vann Stanley Cup med Carolina Hurricanes säsongen 2005/2006.

4 Viktor Kozlov

Storväxt ytterforward som också kan användas i centerrollen. San José, New Jersey och Florida är bara några av klubbadresserna i 35-åringens långa NHL-karriär.

4 Alexander Radulov

Offensiv högerforward med fina händer. Har testat i NHL med Nashville Predators där han bland annat gjorde 28 mål säsongen 2007/2008. Given i det ryska landslaget.

4 Robert Nilsson

Kenta Nilssons son har inte lyckats få det stora genombrottet i NHL. Ny i Salavat Yulaev. Gjorde 27 poäng på 60 matcher i Edmonton Oilers förra säsongen.

4 Patrick Thoresen

Norrmannen Thoresen gjorde succé i Djurgården och elitserien för något år sedan. Har sedan testat både NHL och Schweiz. Kom till Salavat ifjol. Facit då: 57 poäng på 55 matcher.