Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stöd utsatta för hedersförtryck

Kommentar till ledarartikel ”Rödgröna står i vägen för arbetet mot hedersförtryck”, 7/11.

Tack Sakine Madon, för att du alltid står upp mot den så kallade hederskulturen. ”Heder” är ett vackert ord med en ärofylld innebörd. Det är mycket synd att det har kommit att förknippas med en kultur som står så långt från heder man kan komma.

Om hederskulturen endast handlade om skilda badtider, hade den inte varit mycket att orda om. Men bakom gömmer sig en vidrig tradition som inte hör hemma i ett demokratiskt samhälle. Därför måste alla politiker lägga prestige och partifärg åt sidan och tillsammans stå upp för alla människors rätt till fria tankar och fria livsval. Att lägga locket på av rädsla att betraktas som ”rasist”, blir ett slags omvänd rasism som gör både utsatta och hela samhället en björntjänst. Drabbade barn, ungdomar och kvinnor måste ges vissheten, att samhället alltid står bakom dem.

Alla barn och ungdomar som växer upp i Sverige, måste tillåtas vara en del av vårt samhälle. Ingen flicka/tjej ska tvingas bära huvudduk och/eller andra hindrande klädesplagg. Ingen kille ska tvingas vara förkläde åt en syster eller en niqabklädd mamma. Ingen tjej ska behöva känna sig förföljd av utskickade ”spioner”. I Sverige är vi alla fria individer med rätt att tänka och fatta egna beslut. I Sverige leker pojkar och flickor med varandra och här är barnaga absolut förbjudet. Basta!

Lena Wallin

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare