Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stödet till idrotten har släpat efter

Annons

I två inlägg anklagar alliansen och oppositionen varandra för att inte stödja idrottsrörelsen. Finns det någon idrottsförening där styrelsen och ledare har uppfattat att politiker påtagligt stöttar deras ideella insatser?

I varje fall inte ekonomiskt, vilket är grunden för att över huvud taget kunna driva idrottsföreningar. Aktivitetsbidragen som främst är till för att gynna unga idrottsutövare har inte ökat en enda krona sedan 1991 oavsett politiskt styre medan hyrorna för planer, hallar och kanslier ökat med mer än 100 procent under samma period.

Det finns föreningar som betalar 2 240 kronor per kvadratmeter för sitt kansli vilket är en hyra som överstiger centralt belägna fashionabla kontor i Västerås. De tjänstemän som arbetar på kommunen känner säkert till exemplen, men visst är orsaken politiska beslut – eller?

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel