Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp för utlåning av e-böcker – igen

Boken ” Jag är Zlatan” satte stopp för utlåningen av e-böcker på stadsbiblioteket innan årsskiftet. Nu är det stopp igen.

Annons
E-bok i en iPhone.

Nedladdningen av elektroniska böcker verkar onekligen vara populärt bland västeråsarna. Strax före jul beslutade Stadsbiblioteket att dra i bromsen då gränsen för antalet nedladdningar överskridits. Mycket på grund av Zlatan Ibrahimovics populära självbiografi ”Jag är Zlatan”. Och nu är det alltså dags igen.

- Det är stopp i utlåningen fram till 2 april, säger Kristina Öster, utvecklare och bibliotekarie på Stadsbiblioteket i Västerås.

Stadsbiblioteket betalar en summa pengar för varje titel som lånas ut. För att hålla nere kostnaderna har en gräns på 3000 e-lån per kvartal satts. Men den gränsen är nu passerad.

- Kul att människor vill låna böcker men prisbilden gör det svårt att planera budgeten för våra e-böcker. Vi vet ju inte hur populära de blir, säger Kristina Öster.

Har ni planer på att öka budgeten för utlåning av e-böcker?- Jag vet inte. Det kan hända men det är svårt att säga i nuläget.

Varför är det så populärt med e-böcker?- Fler människor har läsplattor av olika slag i dag. Det kan absolut påverka efterfrågan.

Enligt Kristina Öster har många kunder ringt till biblioteket och frågat varför de inte kan ladda ner titlar. För närvarande får de elektroniska bokmalarna ge sig till tåls då stoppet i utlåningen gäller fram till 2 april.

Annons