Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppa massiv övervakning

Det är dags för svenska folket att sätta ned foten mot massövervakningen. Sedan juni har det avslöjats att amerikanska regeringens säkerhetstjänst i samarbete med andra länders säkerhetstjänster har massövervakat enskilda människor med hjälp av populära nättjänster.

Utländska stater vet idag mer om vanliga medborgare i Sverige än vad forna diktaturer som DDR någonsin kunde drömma om att veta ens om sina egna medborgare.

Piratpartiets EU-parlamentariker Amelia Andersdotter jobbar hårt för att stoppa företag från att övervaka oss genom sitt arbete med EU:s dataskyddsförordning. Tyvärr saboteras detta av justitieminister Beatrice Ask, då regeringen vill luckra upp lagarna för att göra det enklare för sociala media att samla och skicka vidare personuppgifter om svenskar.

Vi lever idag i ett massövervakningsamhälle där stater och företag gör sitt bästa för att kränka vanliga privatpersoners integritet i en vanvettigt försök att maximera sina kunskaper om våra liv in i minsta detalj.

Borde det inte vara politikerna i riksdag och regering ansvar att se till att medborgarnas intressen, rättigheter och säkerhet sätts i första hand? Men från utrikesministern hävdas det att det är ingen fara och att man inte skall oroa sig.

Regeringen har ingen tanke på att ens protestera över övervakningen - trots att statsministern enligt egen utsago inte ens vet omfattningen av över- vakningen. Det är uppenbart att alliansregeringen inte tänker göra någonting för att hindra utförsäljningen av svenskarnas privatliv till främmande makt.

Socialdemokraterna är inte heller att lita på mot bakgrund av deras tidigare starka stöd för EU:s datalagringsdirektiv och FRA-lagen.

Sverige behöver en regering styrd av politiker som sätter folks välfärd och trygghet högst. En regering som skyddar folks integritet, vilket en röst på Piratpartiet blir en tydlig signal om. Trots att Piratpartiet kraftigt breddat vårt partiprogram sedan förra valet så är integritet fortfarande en av våra kärnfrågor som partiet kommer driva hårt. Piratpartiet ställer upp i alla valen under 2014 för att Piratpartiets politik behövs mer än någonsin tidigare.

Dags att stoppa den slentrianmässiga massövervakningen och begära en återgång till en demokrati som skyddar grundläggande mänskliga rättigheter. Så sätt ned foten och kräv allas rätt till frihet och ett skyddat privatliv.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel