Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppad av magmuskel

Matchdags. Då lider VIK Hockeys Fredrik Johansson. – Det är ju tråkigt att man inte kan vara med, säger den 27-årige forwarden.

Det var på träningen för en vecka sedan som VIK:s assisterande lagkapten skadade en magmuskel. Johansson skar in på mål och gick för skott när han plötsligt kände att allt inte stod rätt till.

– Det visade sig vara en översträckning av magmuskeln. Som tur är handlar det om en lindrig variant, men med bara en månad kvar till seriestart vill jag inte chansa.

Medan lagkompisarna från och med i dag matchar i träningsturneringen Clas Ohlson Cup tvingas Johansson att ägna sig åt vila.

– Jag har ändå suttit på träningscykeln varje dag och även varit på is, men jag har inte kört max.

Fredrik Johansson hade sett fram mot träningsfighterna mot Örebro (i dag), Leksand (i morgon) och Oskarshamn (på lördag).

– Säsongens första matcher är alltid kul, så det är inte roligt att åka på en sådan här skitgrej nu.

Förväntningarna på Johansson är tämligen stora med tanke på att han spelat flera år i Gulsvart och producerat hyggligt. Han har även ett flerårskontrakt med VIK – till och med säsongen 2013/14.

– Jag trivs jättebra i klubben och det är kul med hockeyn varje dag. Jag hoppas att jag gör en minst lika bra säsong som senast.

Du har det mesta redan, men vad behöver du bli ännu bättre på?

– På att bli mer distinkt när jag närmar mig målet den sista fjärdedelen av banan och sätta dit pucken när jag får läget.

Du svarade för 6 mål+27 assist=33 poäng förra säsongen, men visst kan du sätta personligt poängrekord i VIK-tröjan i vinter?

– Jag hoppas att det blir så, men det gäller att spela bra och att att få förtroende – inte minst i powerplay.

Fredrik Johansson tror inte på något skönspel i Clas Ohlson Cup, utan det han vill se av sina lagkamrater är att alla krigar och att de nya spelarna får känna på hur laget vill ha det på isen.

– Resultaten har ingen betydelse egentligen.

Men ärligt, vad skulle du tycka om lagkompisarna kom hem från Leksand med noll vinster i bagaget?

– Klart att det vore grinigt då, det är aldrig roligt att förlora. Man vill ju sätta någon sorts ribba på säsongen på en gång, säger Fredrik Johansson.