Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor del av länets ambulanser fick kritik efter bilbesiktning

Mer än var fjärde ambulans i länet underkändes med krav på efterkontroll 2011. Det visar statistik från Bilprovningen. ”Jag är lite förvånad”, säger Sören Svärd, ansvarig för fordonen i Västmanland.

Västerås. Mer än en fjärdedel av ambulansfordonen i Västmanland, 27 procent, blev underkända med efterkontroll när de besiktades 2011. Det visar uppgifter från Bilprovningen.

Sören Svärd, ansvarig för fordonen inom ambulanssjukvården i landstinget, är förvånad över uppgifterna. Han menar tvärtom att ambulanserna är i väldigt gott skick. Bilarna byts också successivt ut mot nya.– Den äldsta vi har är från 2006, säger han.Bilprovningen uppger att 7 av de 26 ambulansfordonen i länet blev underkända med efterkontroll i besiktningen 2011. Det innebär fel som är så allvarliga att de måste åtgärdas snarast och att bilen sedan måste kontrolleras på nytt.– Det kan handla om att handbromsen tar för högt, säger Sören Svärd.I fordonsparken ingår även fem stycken bilar som bara används till övningsverksamhet. Sören Svärd säger att det vid de senaste besiktningarna endast blev anmärkningar mot 3 av de 21 bilar som används vid utryckningar.– Personalen är väldigt nöjd med vagnparken, säger han.