Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor garagebrand på Skiljebo

Ett flertal garage på Säbygatan på Skiljebo drabbades av en explosionsartad brand på onsdagseftermiddagen.

Branden startade i ett garage och spred sig till fyra intilliggande garage längs gatan. Det brann med öppna lågor i samtliga fem garage när räddningstjänsten kom till platsen.

Två stationer från räddningstjänsten kunde inom några minuter få branden under kontroll.

– Det är 16 garageplatser på gatan, avskilda med hönsnät och masonitskivor, så branden kunde ha spridit sig ordentligt. Efter tio minuter kunde vi med bestämdhet säga att det inte skulle sprida sig, säger Håkan Lindqvist, räddningsledare.

Räddningstjänsten stannade på platsen i drygt en timme efter att branden var släckt för att bland annat ventilera ut rök. Tre bilar blev helt utbrända och det har inte rapporterats några personskador.

Håkan Lindqvist vill inte spekulera i vad som kan ha orsakat branden och det kan inte heller polisen svara på i nuläget.

– Vi kommer att skicka ut tekniker till platsen i morgon och göra en undersökning, säger polisens pressinformatör Per Strömbäck.

En man i 40-årsåldern befann sig på platsen strax innan branden bröt ut. Han ska ha hållit på med något brännbart och branden kan ha varit en olyckshändelse. Polisen har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.