Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor ökning av nya bilar i Västmanland

Under första halvåret i år har det nyregistrerats 3 059 personbilar i Västmanlands län. Det är en ökning med hela 42 procent jämfört med första halvåret 2009 då det nyregistrerades 2 147 personbilar i länet.

I hela landet har det nyregistrerats 148 670 personbilar under perioden januari-juni i år. Första halvåret i fjol nyregistrerades det 110 988 personbilar. Det innebär att ökningen på riksnivå är 34 procent, enligt färska siffror från Statistiska centralbyrån.

Det ska noteras att i de här siffrorna ingår även bilar som varit avställda och som registrerats på nytt. Men den övervägande delen av nyregistreringarna handlar om nya bilar.

- När vi summerar det första halvåret kan vi konstatera att återhämtningen på fordonsmarknaden efter

finanskrisen har gått mycket snabbt, och våra prognoser pekar mot att personbilsregistreringarna ökar

med nästan 30 procent och lätta lastbilar ökar med 35 procent i år, säger Bertil Moldén, vd för branschorganisationen Bil Sweden, i ett pressmeddelande.

Han påpekar också att den ökade försäljningen har varit en bidragande orsak till förbättringen av den svenska konjunkturen.