Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor oro bland Västmanlands ungdomar för framtida jobb

Ungdomar i Västmanland oroliga över framtidens arbetsmarknad.

En undersökning som Tekniksprånget gjort bland västmanländska ungdomar som går sista året på gymnasiet, visar att det finns en stor oro när det gäller chansen att få jobb. Undersökningen visar att hela 25 procent var ”mycket oroliga”.

25 procent av alla ungdomar i Västmanland som sökt till praktikprogrammet Tekniksprånget är enligt programmets undersökning oroliga för hur arbetsmarknaden kommer att se ut för dem i framtiden.

– Det är tydligt att ungdomar känner oro inför sitt framtida arbetsliv. Genom Tekniksprånget låter vi unga vuxna prova på jobb inom framför allt tekniksektorn, en sektor med fler karriärvägar än vad många känner till, säger Alexandra Ridderstad, verksamhetsansvarig för Tekniksprånget på IVA.

59 procent av de svarande i undersökningen är tveksamma till att läsa en högre teknisk utbildning. 30 procent av ungdomarna i Västmanland uppgav ”osäkerhet på vart det leder” som skäl för tveksamheten.