Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor vattenläcka i centrum

En brandpost på Domkyrkoesplanaden blev på fredagseftermiddagen påkörd av en taxibil och började spruta vatten rakt upp.

En person hade kopplat in en brandpost till en vattenledning för att bevattna rabatterna i området. Av oklar anledning kom en taxibil och körde på brandposten. Personen som kopplade dit brandposten lyckades själv stänga av flödet innan Mälarenergis personal kom på plats.

- Det var en olyckshändelse. Taxin kapade hela brandposten så att det sprutade rakt upp, säger Richard Folkebrant på Mälarenergi.

Läckan pågick i fem till tio minuter och efteråt var det mycket blött på platsen. När vattentrycket var som högst nådde vattenstrålen ända upp över taknockarna på husen.

Bilar som passerade ska enligt uppgifter till VLT ha stannat upp inför vattenstrålen och en del passerande ha tagit av sig tröjorna för att bada i strålen.

Händelsen är polisanmäld.