Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora affischnamnet klar för Kolsvarundan: "Otroligt roligt"

Med bara tio dagar kvar till SM-deltävlingen i Kolsva kan arrangörerna presentera en riktig smällkaramell. Ingen mindre än stjärnföraren P-G Andersson kommer till start.
– Otroligt roligt att vi lockar ett så starkt startfält med så många tunga namn, säger tävlingsledaren Lasse Wickman i ett pressmeddelande.

Han är dubbel juniorvärldsmästare och var totalt överlägsen i sin fyrhjulsdrivna Skoda Fabia WRC på SM i fjol. Uppvisningen på rally-SM blev den perfekta avslutningen på karriären då han valde att lägga hjälmen på hyllan.

Nu är stjärnföraren tillbaka på den stora rallyscenen igen för att delta på Kolsvarundan. Det stora affishnamnet kommer till start i Trimmat 4WD

– Det är alltid kul med SM och jag ser fram emot att få köra igång igen, säger P-G i ett pressmeddelande.

Arrangörsklubben Kolsva MS har förutom P-G Andersson lyckats locka fler toppförare till den femte SM-deltävlingen av totalt sex.

Bland annat kommer Tobias Johansson till start – en Ludvikaförare som efter sin comeback i maj har vunnit nästan allt han ställt upp i.

– Otroligt roligt att vi lockar ett så starkt startfält med så många tunga namn. Det blir en spännande tävling, konstaterar Lasse Wickman, tävlingsledare hos Kolsva MS.

Kolsvarundan inleds på fredag den 18 augusti. Första start är klockan 17:30 från Stora torget i Köping. Fredagskvällen bjuder på tre sträckor. Resterande sex körs under lördagen.

Preliminär tidsplan för Kolsvarundan:

Fredag 18 augusti:

17.15: Invigning

17.30: Start från Stora torget i Köping

18.00: Specialsträcka 1

18.35: Specialsträcka 2

19.30: Specialsträcka 3

22.10: Service vid cirkusplatsen i Köping

Lördag 19 augusti:

09.00: Specialsträcka 4

09.40 Specialsträcka 5

10.25 Specialsträcka 6

11.05: Service och lunch vid Cirkusplatsen i Köping

12.55: Specialsträcka 7

13.40: Specialsträcka 8

14.25: Specialsträcka 9

15.35: Första bil till målrampen på Stora torget.