Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora luckor i Hallstahammars arbete mot trakasserier – kritiseras av DO

Hallstahammars kommun kritiseras av Diskrimineringsombudsmannen, DO, för att de missat fem av sju grunder till diskriminering i sitt arbete mot trakasserier.

Kommunen är en av femton som granskats angående trakasserier, sexuella trakasserier och repressalier. Nu får de kritik av DO för brister i sitt arbete.

DO menar att kommunens riktlinjer och rutiner inte uppfyller kraven. I kritiken skriver DO att kommunen i sina riktlinjer tydligt tar avstånd från kränkande särbehandling och trakasserier som omfattar sexuell läggning och etnisk tillhörighet, men att man missat de andra fem diskrimineringsgrunderna som preciseras i diskrimineringslagen. Alltså kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, religion eller annan trosuppfattning, funktionsnedsättning och ålder men också repressalier mot medarbetare som anmäler denna typ av diskriminering.

Nu kräver DO att Hallstahammar åtgärdar bristerna.