Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storartad fest med älskad artist

Det finns artister och så finns det Håkan Hellström. På söndagskvällen kunde Bombardier Arena lika gärna ha varit Ullevi eller Wembley Stadium – och allt är Göteborgssonens förtjänst.

Annons

När lamporna släcks och den mörkröda ridån sakta glider upp står Håkan Hellström där alldeles ensam. Han känns så vardaglig, men också alldeles unik, när han försiktigt börjar spela ”Bara dårar rusar in” till öronbedövande jubel. Håkan må vara en av de mest opretentiösa sångarna i vårt avlånga land – men det är också det som är hans storhet.

Kärleken pulserar inne i idrottshallen och när resten av bandmedlemmarna ansluter så fullkomligt exploderar det.

Håkan Hellström lyckas med något enastående denna söndagskväll. Han lockar människor i alla åldrar och ställer till med en riktig fest. I Västerås. På en söndag.

Han är så folkkär, älskad, oöverträfflig. Och det känns verkligen. Efter bara några låtar springer de vuxna upp från sina läktarplatser för att dansa med ungdomarna nere på golvet. Intensiteten ökar för varje låt som går och dynamiken är utomjordisk. I ballader som ”Kärlek är ett brev skickat tusen gånger” är det smäktande vackert och i ”Ramlar” känns det som att väggarna ska rasa in. Under extranumret står hela läktaren upp och tusentals händer sträcks upp i luften. Håkan tackar gång på gång alla fans för det otroliga stödet men i själva verket är det vi som ska tacka.

Tack för att du bjöd oss på årets bästa konsert, Håkan Hellström.