Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbrand i bilverkstad på Bäckby under kontroll

Artikel 1 av 5
Branden på Bäckby
Visa alla artiklar

Branden i bilverkstaden på Bäckby startade troligen i ett omklädningsrum. Vid 13-tiden på lördagen lättade polisen på avspärrningarna, nu är det avspärrat enbart runt den aktuella byggnaden.

06.45 på lördagsmorgonen kom larmet om en brand i ett omklädningsrum i en industrilokal på Lisjögatan på Bäckby.

– Men det verkar inte ha kommit in som ett automatlarm utan någon har ringt in larmet. Om det sen är någon från lokalen eller någon förbipasserande kan jag inte svara på, säger Magnus Wall.

När räddningstjänst kom till plats slog det upp öppna lågor från den delen av lokalen.

– Vi går igenom del för del av lokalen. Nu har vi upptäckt fler delar som är rökfyllda och förmodligen har det gått genom ventilationen, sa Gunnar Henriksson, inre befäl på räddningstjänsten på förmiddagen.

Enligt Gunnar Henriksson var ingen del av den cirka 30x50 meter stora byggnaden säkrad vid niotiden.

– Det är ett så kallat industrihotell med flera verksamheter i. Det brinner inne i byggnaden. Men vi hoppas kunna rädda större delar av byggnaden, sa Gunnar Henriksson på räddningstjänsten då.

För våra Plus-kunder:

Tom larmade om storbranden – försökte stoppa personal som sprang in i brinnande byggnaden

Fastighetsägarens beröm till räddningstjänsten: "Lyckats rädda större delen"

Flera personer ska ha varit plats när branden upptäcktes. De har fått hjälp av sjukvården eftersom de andats in rök. Enligt polisen finns inga uppgifter om att någon skadats i branden.

– Enligt vår information ligger inte vinden på mot några villaområden men känner man att röken kommer mot bostaden ska man naturligtvis stänga dörrar av fönster, säger Gunnar Henriksson.

Fem styrkor från räddningstjänsten var på plats strax efter klockan åtta på morgonen.

– Vi skulle vilja att folk undviker att åka ner för att titta och ta Lisjögatan. Det kommer att vara stockat här ändå i dag, sa Gunnar Henriksson.

Till att börja med var hela Hejargränd avspärrad och lokalerna vid Hejargränd utrymda sedan sjutiden på lördagsmorgonen. Större delen av avpärrningarna hävdes sedan.

– Vi har minskat ned avspärrningarna till den aktuella byggnaden, det omedelbara närområdet, sa LKC-befäl Magnus Wall.

Eftersom branden var omfattande kommer det att dröja minst ett par dygn innan det är praktiskt möjligt att genomföra en teknisk undersökning av brandplatsen.

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta vlt.se via telefon: 021-199 199, skicka mms/sms på 72021, använd Tipsa-tjänsten eller mejla!