Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storbrand vid Tomta gård

En storbrand är nu under kontroll vid ett 600kvm stort bostadshus vid Tomta gård, mellan Västerås och Sala.

Branden i bostadshuset på Tomta gård är nu under kontroll. Räddningstjänsten befarade att branden skulle sprida sig ännu mer än vad den gjorde. Men man lyckades stoppa brandförloppet. Nu har mer än hälften av räddningstjänstens personal lämnat platsen och nu återstår bara efterkontroll av branden för att kontrollera att den inte tar sig.

Tidigare under kvällen

Branden ska ha börjat i en källare och spridit sig därifrån. Två personer har tagit sig ut ur huset och ska vara oskadda och inga mer berfaras befinna sig i byggnaden.

Brandkåren använde värmekameror och en s.k. skärsläckare för att lokalisera de brandhärdar som fanns i väggar och golv.

-Det är mycket ovanligt att en brand som snabbt spridit sig till väggar och golv i en så gammal byggnad verkligen kan släckas, säger räddningschefen Åke Broman

Huset är i tre våningar med källare, samt har därutöver en vind.

-Trots att bygganden står kvar och utvändigt är intakt, är det tyvärr omfattande rök- och värmeskador. Men, det mesta av lösöret har kunnat räddas ut av räddningspersonalen och hjälpsamma grannar.