Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormig natt - många välta träd

Polisen uppmanar trafikanter att ta det lugnt på vägarna. 

Flera träd har fallit över vägarna under senare delen av natten och nu morgonen.  Bland annat på Bågevägen på Norrmalm där en stor björk fallit över vägen och på ett hus.

- Vi får in samtal hela tiden. Det faller träd både här och där. Trafikverket har fullt upp, säger Jimmy Lindvall, LKC-befäl vid polisen i Västmanland. 

En stor björk har blåst ner på Bågevägen i Västerås och ligger längs med Sankta Ursulas väg. Den skadade en villa i fallet. Kommunens servicepersonal är på väg för att hjälpa till.

Ett nedfallet träd har även rapporterats på länsväg 693 vid Irsta.

Under morgonen fyllde regnet på med vatten på E18 längs med Korsängsmotet och bilarna fick sakta in hastigt.

- Det blir riktiga kaskader när man kör igenom, säger Pelle Nellberg på polisens länskommunikationscentral. 

Strax före klockan nio hade de värsta vattenpölarna runnit undan.

Vägarna har drabbats av nedfallna träd, främst i norra och västra Västmanland. Från väg 68 söder om Fagersta i Mortorp har rapporterats träd som ligger över vägen, även på länsvägar i Köpingsområdet, vid Kolsva, Solmyra och Himmeta. En cyklist skadades lindrigt när har cyklade in i ett träd på väg till jobbet i närheten av Kolsva klockan 05.40 i morse. Han slog i huvudet och revbenen men kunde ta sig vidare på egen hand och uppsöka sjukvård. På väg 66 norr om Ramnäskorset har det tidigare legat träd men det ska enligt polisen vara klart nu.

En singelolycka med en lastbil inträffade klockan 06.10. Lastbilen åkte av vägen vid Vändle-Dingtuna-korset. Polisen har inte fått några uppgifter om några personskador men uppmanar trafikanterna att ta det lugnt nu på morgonen. 

- Sikten blir dålig när det regnar så mycket. Det kan vara bra att ta det extra försiktigt, framförallt på länsvägar med mycket träd omkring, säger Jimmy Lindvall. 

Har du bilder? Skicka till 72021 eller [email protected]