Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormöte för att stoppa stöket

Ett 30-tal boende samt representanter från kommunen, Mimer och polisen samlades i går kväll för att diskutera den senaste tidens stök på Råby.

VÄSTERÅS. Problemen som fördes fram var många. Moderatorerna Karin Sellberg, enhetschef på förebyggarcentrum, och Ann- Cathrine Linér, områdes- samordnare, började mötet med att göra en eländes- beskrivning.

Med på listan fanns allt från skadegörelse av bilar och stökigt bland ungdomar till droghandel.

– Jag vill även tillägga hotfullt beteende. Man blir illa bemött om man försöker säga till dem som stökar, sa en boende.

En annan var inne på samma spår.

– Jag känner mig otrygg och rädd i Råby centrum med all droghandel, sade hon.

En genomgående önskan från de boende för att lösa problemen på Råby var mer polisiär närvaro.

Polisen fick i övrigt utstå en del kritik, de boende ansåg bland annat att den agerade långsamt. En boende ville till och med ha ett nytt direktnummer.

– Nu om man ringer 114 14 får man sitta och vänta i flera minuter, sade den.

Men andra menade att mer engagemang från föräldrar och skola är lösningen.

– Ungdomarna som gör det här har föräldrar som inte bryr sig. Min åsikt är att skaffar man barn har man som plikt att berätta för barnen vilka regler som gäller, sade en boende.