Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stororder till ABB Facts

ABB-enheten Facts i Västerås har tagit hem en stor order värd 166 miljoner kronor från kraftbolaget Saudi Electric Company, SEC. ABB Facts ska leverera utrustning för att stärka kraftnätet i de centrala delarna av Saudiarabien.

Tekniken från ABB stärker kapaciteten och ökar effektiviteten i befintliga kraftnät, samt stabiliserar spänningen i nätet och hjälper till att förebygga störningar och avbrott.

ABB i Ludvika levererar kondensatorer och thyristorventiler, kylsystemet kommer från ABB i Landskrona och ABB i Västerås svarar för kontrollsystem.

Projektet, som beräknas vara slutfört 2013, omfattar konstruktion, leverans, installation och driftsättning. Med den här ordern stärker ABB Facts sin ställning på den saudiska marknaden, man har nu mer 50 procent av alla installerade Factsanläggningar i landet.

– En otroligt viktig order för oss, säger Ingela Hålling, chef för ABB Facts. Saudiarabien är en av de viktigaste marknaderna för Factsanläggningar de närmaste åren. landet ska investera för mer än en miljard dollar.