Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger i VM-premiär

Svenska innebandy-damerna formligen krossade Japan i VM-premiären.

- Jag hade inte så mycket att göra, säger Rönnbymålvakten Hanna Pettersson som fått förtroendet att vakta landslagsburen.

Premiären i VM för de svenska innebandydamerna gick mot Japan. Ett lag de inte mött tidigare då Japan spelade i B-VM senast.

– Vi visste inte riktigt vad vi skulle vänta oss av dem, säger Hanna Pettersson.

Redan efter 59 sekunder började den svenska målkavalkaden när Sara Kristoffersson satte 0–1, och Hanna Pettersson blev hyfsat ensam på svenskornas planhalva.

–Jag tror de hade fem bollar på mål så det var rätt svårt att hålla skärpan matchen ut, säger hon.

Efter tre spelade perioder visade resultattavlan 0–23, och Rönnby:s Hanna Pettersson hade hållit nollan i sin andra landskamp.

– Det känns jättebra att nolla en VM-match då det är rätt ovanligt i innebandy. Men jag tror att jag höll nollan mot Tjeckien för många år sedan, säger hon.

Rönnbykollegan Karolina Widar noterades för två mål i premiären. Trots en sådan brakstart på VM höjer Hanna Pettersson ett varningens finger.

– Det är farligt att ta matcher för lätt. Vi kan inte hålla på och lattja i grundspelet för då kommer vi åka på en chock i finalspelen där nivån höjts avsevärt.

USA som svenskorna slog med hela 32–0 förra VM väntar i nästa match som avgörs på i morgon, tisdag.