Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort tackkalas för brandinsatsen

En fest i ACC för upp till 2 000 personer. Det bjuder länsstyrelsen och berörda kommuner på den 17 november som tack till alla som gjorde en insats för att bekämpa den stora skogsbranden i somras.

Brandgeneralen själv, landshövding Ingemar Skogö, är värd för kalaset som pågår tre timmar med start klockan 18.

Men några inbjudningskort kommer inte att gå ut.

– Vi vill nå ut så brett som möjligt, säger han. Vår största oro är nämligen att vi ska missa några, därför hoppas vi att alla som känner sig berörda kommer.

Skogö säger också att de som inte kan komma ändå ska få ”en liten anspråkslös minnesgåva” om de bara kontaktar länsstyrelsen.

Det kan naturligtvis bli ett stort antal – 70 brandkårer från hela Sverige deltog, liksom hundratals frivilliga. För att inte tala om de italienska och franska vattenbombarna.

Hur minns du själv de här dagarna när du bokstavligt talat var i hetluften?

– Det var ju ett stort trauma inledningsvis, men i efterhand minns jag mest det stora engagemang som visades. Stöd i form av gåvor och i form av tid. Alla som gjorde stora insatser. Den här tillställningen kan ju bara bli en ringa gest av tacksamhet för allt detta.

Är det här det mest dramatiska du upplevt under din tid som landshövding?

– Så här långt ja. Och det hoppas jag det förblir, säger Ingemar Skogö.