Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Straffet: Sex matchers avstängning

Här är domen mot Bofors Kasper Jensen. Dansken får sex matchers avstängning för tacklingen på Niclas Lundgren.

Det var i onsdags som Kasper Jensen släckte lyset för Niclas Lundgren i Nobelhallen.

VIK-backen bröt båtbenet och riskerar att missa resten av säsongen. Läkningstiden bedöms till tre månader och sedan ska Lundgren träna ikapp.

Bofors tvingas klara sig utan Kasper Jensen i fyra matcher, då två av de sex matcherna han döms att vara avstängd i omvandlas till böter på 7 000 kronor.

Så här skriver disciplinnämnden i sitt bestraffningsärende:

- Av filmsekvenserna framgår att Kasper Jensen och en motspelare förflyttar sig ner mot sarghörnet i jakt på pucken och att Kasper Jensen några meter från sargen utdelar en tackling i ryggen på motspelaren, vilket medför att motspelaren träffar sargen och orsakas skada. Tacklingar som denna, som utdelas bakifrån på några meters avstånd från sargen, är generellt farliga och ska leda till avstängning. Filmsekvenserna visar också att Kasper Jensen hade kunnat undvika att utdela denna respektlösa tackling. Disciplinnämnden bedömer att en avstängning om sex matcher utgör en skälig påföljd för Kasper Jensens agerande, varav två matcher omvandlas till böter.