Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strandsatta på golfresan– köpte en minibuss

Strandad på golfresan med askmoln ovanför huvudet.
   Då tog Ray Granberg och hans vänner tag i situationen – och köpte en minibuss.
   – Nu ska vi sträckköra, säger Granberg.

Granberg och hans fem vänner landade i Spanien på onsdagskvällen för att njuta av en golfweekend i soliga Alicante. Men snart var luftrummet täckt av isländsk vulkanaska, och att ta sig hem prioriterades högre än att sluta slicea.

– Vi har utrett massa saker. Vi försökte få plats på ett tåg men det gick inte. Det mest lovande var en charterbuss men sen fungerade inte det heller.

Alla i sällskapet är egna företagare som inte har råd att sitta i Spanien och rulla tummarna. Så de sex golfarna gjorde slag i saken – och köpte en minibuss

– Det blev nyss klart med försäkringarna. Det var massa regler och det var inte det lättaste att ordna med försäkringar på en lördag i Spanien, men nu är vi på väg, säger granberg, som precis kommit ut på motorvägen i riktning mot Barcelona.

Farkosten för äventyret är en Opel Vivaro – som det prutades lite på – med plats för nio passagerare. Men vännerna valde att resa utan extra bemanning.

– Ryktet gick ju snabbt runt när vi köpt den och vi tackade nyss nej till 10 000 spänn. Men vi har ju golfbagar som tar plats. Det kan tyckas lite elakt men det är en lång resa och vi ville ha lite utrymme.

Enligt sällskapets GPS ska de (när detta skrivs vid 23-tiden på lördagskvällen) vara framme i Västerås om 34 timmar. Trots semesterns oväntade vändning är stämningen i bilen god.

– Vi hann spela lite golf ändå och nu har ju det här löst sig och… vänta. Jäklar, nu svängde vi fel.