Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strikt kontroll i badhusen

Svar på insändaren ”Det är snuskigt på badhusen” (VLT 31/3).

Självklart ska alla våra badgäster uppleva baden som trivsamma och hygieniska.

Alla våra gäster har ett eget ansvar att följa de regler som finns, och utöver detta har vi olika rutiner för att uppnå en god kvalitet.

Badhusmiljön är mycket strikt kontrollerad. Mätutrustningen är kopplad till varje bassäng och kontrollerar per automatik klor och pH-värde dygnet runt och skickar ut rätt mängd badvattenreningskemikalie.

Minst två gånger per dag kontrolleras denna mät- och styrutrustning.

Utöver dessa kontroller skickas vattenprover till labb för analys och utlåtande från Miljö och hälsa vad gäller mikrobiologiska och fysikaliska värden.

Sedan två år tillbaka är Lögarängsbadets vattenrening kompletterad med UV-ljus, vilket ytterligare minskar mikroorganismer i bassängen, och Kristiansborgsbadet kommer att utrustas med UV-ljus i sommar.

Att det är avföring i bassängen är väldigt ovanligt, och vi har rutiner för hur och vad vi ska göra vid sådana tillfällen för att minska risken för bakterier i vattnet.

Trots utvecklingen på badvattenreningen önskar vi naturligtvis att alla våra badgäster ska duscha innan de badar.

Vad gäller kalsonger under badbyxor, säger badvakterna till att gästerna får gå och ta av dessa och bara bada med badbyxor.

Om de inte följer detta blir de avvisade från anläggningen.

Vi har också skyltar som informerar om att gäster inte får bada med kalsonger under badbyxorna.

Dessutom informerar vi lärarna som kommer med elever från skolan att de ska vara uppmärksamma och informera sina elever.

Badhusen ska vara tillgängliga för alla kunder, och den klädsel som insändarskribenten refererar till är badkläder som heter Burkini, som badhusen hyr ut.

Den är tillverkad i baddräktsmaterial och är därför inga problem ur hygienisk synpunkt.

Monika Björk

Direktör, Teknik- och idrottsförvaltningen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv insändare