Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömberg vill bryta förbannelsen 

Här är hotet mot VIK Hockey i onsdagens prestigemöte: Örebros fruktade förstafemma med spelgeniet Conny Strömberg i spetsen.
– Jag är inte förvånad över att Västerås leder serien, säger han.

Conny Strömberg är tveklöst av de största profilerna i hockeyallsvenskan. Strömbergs spelsinne är något utöver det vanliga och i Örebro bildar han en hypervass

förstafemma tillsammans med Johan Sjödell-Wiklander och Henrik Löwdahl.

Den måste VIK få stopp på om det ska bli en ny trepoängare på onsdag kväll.

– Vi skapar otroligt mycket chanser men har kanske varit lite ineffektiva och borde ha gjort ännu fler mål och poäng, säger Strömberg.

Örebrocentern har vunnit allsvenskans poängliga de senaste två säsongerna – och producerar även nu. Totalt 14 poäng på 13 matcher.

– Det är godkänt. Jag hoppas att det lossnar ännu mer, det brukar alltid komma några matcher när man gör en fyra-fem poäng. Varför inte mot Västerås?

Vad säger du om VIK?

– Jag är inte förvånad över att de leder serien. Västerås var riktigt bra när vi mötte dem på försäsongen. Det är ett lag som spelar väldigt aggressivt. De är jobbiga att möta och man måste spela lite smartare mot dem än mot andra lag.

Hur menar du då?

– De är kvicka och har ofta två man som är på en snabbt när man får pucken så det gäller att spela smart och tänka på det.

Strömberg har inte vunnit i ABB Arena under sina två säsonger i Örebro – nu hoppas han bryta förbannelsen.

– Jag prövat att byta plats i omklädningsrummet inför varje match men det har inte funkat. Nu får jag hitta på något annat. Det i alla fall att bli en grym match.