Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsholm laddar för 20 000 besökare

Det putsas och fixas för fullt i Strömsholm inför årets stora publikfest som startar på torsdag och pågår till söndag.

– Håller det här vädret i sig så hoppas vi att det ska komma uppemot 20 000 besökare, säger Marie Svensson, projektledare för Strömsholmstävlingarna.

Arrangören Ridskolan Strömsholm satsar mer och mer på kringaktiviteter till själva tävlingarna.

– Som hästnörd ska man med gott samvete kunna ta med sig hela familjen hit och alla ska ha något att göra, även om man inte är hästintresserad, säger Marie Svensson.

Det senaste är att man tecknat ett stort sponsoravtal med ett tyskt bilmärke som ska visa upp sina nya offroadbilmodeller på tävlingarna.

– Ridsport intresserar ju fler kvinnor än män, det här är ett sätt att ge männen något att titta på också, säger Marie Svensson.

De satsar också stort på att barnen ska ha något att göra, allt från hoppborgar till evenemang vid showbanan. Nytt för i år är att barnen ska få en alldeles egen ”spännande” visning av Strömsholms slott.

Är man kulturintresserad så kan man gå på konstutställning i Gula ridshuset, där nio konstnärer ställer ut konstverk med hästmotiv. Vill man inte gå mellan tävlingsområdet och utställningen kan man gratis få åka häst och vagn där emellan. Även det något som är nytt för i år.

För att få hela arrangemanget att fungera krävs det en stor stab av funktionärer. I år är det drygt 500, från domare till banbyggare. Många funktionärer återkommer år efter år.

– Det blir lite som en klassfest. Man kommer hit och under några dagar träffar man vänner och bekanta som man bara ser en gång om året – den här helgen. Funktionärer kommer från hela Sverige, många är gamla elever från ridskolan. De som kommer längst bortifrån är från Burträsk, berättar Marie Svensson.