Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsholmsveteranvar säkerheten själv

Kristian von Krusenstierna kunde hon inte rå på, men alla andra fick se sig slagna av 73-åriga Strömsholmsveteranen Ulla Håkanson i lördagens Grand Prix i dressyr på Strömsholm.

Ulla Håkanson var säkerheten själv när hon red sitt Grand Prix-program på sitt sto Richelle 2. Hon kom igenom programmet utan missar och hamnade till slut på en andraplats. Efteråt var hon både nöjd och glad.

Jättenöjd

- Jag är jättenöjd med min ritt. Vi hade bra flyt rakt igenom och jag är inte missnöjd med någonting. Jag har känt att hästen har utvecklats mycket bara under de senaste veckorna. Jag tycker att vi höjt oss ett snäpp till nu, säger hon.

Ulla Håkanson har bara ägt Richelle 2 i ett och ett halvt år, och hon berättar att de fortfarande håller på att lära känna varandra. De förbättringar hon sett hos sin häst de senaste veckorna har främst handlat om grundgaloppen, men hon ser även klara förbättringar i piaff och passage.

Gassande sol

Lördagen var en av årets hittills varmaste dagar med gassande sol under hela dagen, men det var inget som störde Ulla Håkanson.

- Visst känner man av det, men både jag och min häst klarar det ganska bra. Det finns nog andra som har det värre, säger hon och skrattar.

I morgon är det dags för kür för Ulla och Richelle 2, en disciplin de båda gillar.

- Jag red en väldigt bra kür förra helgen i Norrköping och kom trea, och nu hoppas jag verkligen att det ska gå minst lika bra den här gången.

Ulla Håkanson har vunnit 12 SM-guld i dressyr, och tagit två EM-guld med det svenska landslaget.