Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strulande Surabo utslängd

Förlorade a-kassa efter missade möten.

Sedan den 33-åriga Surabon vid flera tillfällen uteblivet från avtalade möten med Arbetsförmedlingen fick hans arbetslöshetskassa nog och drog in hans ersättning.

Vid det första tillfället som 33-åringen uteblev stängdes han av fem dagar utan ersättning, vid det andra tillfället blev det avstängning i tio dagar och vid det tredje tillfället beslutade arbetslöshetskassan att dra in hans ersättning helt.

Det här gillade inte Surabon alls utan överklagade beslutet till förvaltningsrätten i Uppsala. Men det lönade sig inte, rätten anser att arbetslöshetskassan gjort rätt.

Rätten menade att han vid det ena tillfället försov sig, vid det andra tillfället var en kvart försenad på grund av att han misstagit sig på platsen för mötet och att han vid det tredje tillfället inte kunde ta sig till arbetsförmedlingen på grund av brist på pengar inte är godtagbara skäl för att häva beslutet om att dra in ersättningen.