Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strypt frihandel skulle leda vår värld in i en återvändsgränd

Kristina Östman (C) tycker att de i tredje världen får skärpa sig så att de får god avkastning på sina produkter och inte sänder dem till oss till underpris. Sanningen är den att vi i den rika världen subventionerar vårt jordbruk så vi kan skicka våra produkter till tredje världen till underpris och därigenom slå undan benen för deras jordbruk.

Jag läser gärna artiklar om ekologisk odling, för det verkar vara något man inte får vara emot, för då är man en bakåtsträvare. Konventionellt jordbruk är att föredra om man är mån om vår miljö och vår framtid.

Om någon av ”romantiska” skäl vill ägna sig att odla och sälja ekologiskt odlade produkter må väl vara, men att staten ska vara med och stödja en sådan produktion är förkastligt, när det inte finns några vetenskapliga belägg för att odling av ekologiska produkter är en hållbar inriktning för vår miljö.

Har du något att säga?

Skriv en debattartikel.

Skriv debattartikel