Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studenter gjorde upp

Det har varit svettiga veckor för studerande i Västerås.

– Det känns verkligen jättekul att vara här. Jag gillar Västerås, det är mysigt med alla restauranger, kaféer och uteställen.

Charlotte Flodman Thorsen har just blivit avkastad från en mekanisk tjur i samband med den årliga studentolympiaden som avgjordes i centrala Västerås på lördagen.

I somras flyttade hon till Västerås från Örnsköldsvik i Ångermanland. Än så länge är hon väldigt nöjd med sitt val.

– Jag har börjat läsa på internationella marknadsföringsprogrammet och det är vad jag siktat mot, säger hon.

Martin Ekwall har precis börjat utbilda sig till sjuksköterska. Han beskriver det som ”väldigt jobbigt” att brottas i en vadderad gummisumodräkt i lördagens solgass.

– Det var kul. Det har varit väldigt bra nollningsveckor, sammanfattar han.

Årets studentolympiad var den elfte i ordningen. Lärarstudenten Anna Forslin tycker att tävlingarna i centrum har fått ett lyft efter att Sigmatorget gjordes om.

– Man ser mycket bättre vad som händer, säger hon.

Studentolympiaden anordnas både för att välkomna nya studenter och för att visa upp studentlivet för västeråsarna. Arrangör är studentkåren vid Mälardalens högskola i samarbete med Västerås stad och Västerås citysamverkan.