Annons
Vidare till vlt.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studenter tentafuskade

Tre studenter vid Mälardalens högskola har varit föremål för Disciplinnämnden. Två av dem blev avstängda och en får fortsätta på skolan utan åtgärder.

En av eleverna var misstänkt för fusk vid examination som bestod av en skriftlig hemtentamen. Läraren till studenten hade misstankar om plagiering och att studenten tagit information från källor som inte hade redovisats. Eleven hade till viss del bytt ut vissa ord.

Eleven hade till sitt försvar uppgett att detta var hans första hemtentamen i Sverige och att han därför inte visste att man måste uppge källor i sin tentamen.

Med anledning av hans korta tid på högskolan och i Sverige beslutades att ingen åtgärd skulle vidtas.

En annan elev som också misstänks ha fuskat vid en skriftlig hemtentamen blev dock avstängd i sex veckor. Han hade plagierat delar av en tentamen som överensstämde med en annat students arbete. Läraren kom dock på honom och hade ett samtal med honom. Lite senare lämnade han in en ny tentamen, justerad, men fortfarande väldigt lika den första.

Den tredje eleven hade också fuskat vid en hemtentamen. Stora delar av hans tentamen överensstämde med en som var gjord av en annan student en termin tidigare.

Att plagiera material vid tentamen är ett sätt att vilseleda examinatorn och är inte tillåtet.

Eleven blev avstängd fyra veckor från undervisningen.

Under avstängningstiden får eleven inte delta i undervisning, prov eller annan verksamhet vid Mälardalens högskola.